Vi, Hans Ekbladh med fru Monica Allerkrans Ekblad, startade vårt företag Konst & Inredningsbetong i Ingelsträde ute på Kullabygden i mitten av 90-talet. På den tiden var det inte erkänt att ha betong inomhus som inredning, men idag är det väldigt populärt av bl.a inredare och arkitekter och nu är materialet hetare än någonsin. På den tiden var vi pionjärer i Sverige för inredningsbetong.

Vi har båda våra rötter i Ängelholm, så det fann sig naturligt att flytta verksamheten dit när det behövdes större lokaler. Hösten 2011 flyttade vi hela verksamheten – fabrik, butik, utställningslokal och kontor till Industrigatan 6 i Ängelholm, i stora vackra, gamla industrilokaler.

I dag har vi ett bra samarbete med arkitektbyråer över hela Sverige och levererar även till Norge och Danmark. Konst och Inredningsbetong erbjuder en helhetslösning till kunder, både privata och företag.

Vi har egen design och produktion, men tillverkar också på uppdrag. Ett gediget, hantverksmässigt kunnande, har gjort att vi kan erbjuda arkitekter, designers, byggföretag samt privatpersoner unika tjänster och produkter tex bänkskivor och vaskar för kök och badrum, möbler mm. Betong har blivit vårt val av material för att uttrycka design. Med betong matchar man enkelhet och hållbarhet med skulpturell känsla. Vi vill visa att betong inte bara har en gammal historia som hållbart och långlivat material, utan att det också har bevisats vara ett medium för estetiskt uttryck.

Hans Ekbladh har i 35 års tid arbetat med specialuppdrag i cement. Under 1980-talet när Hans och Monica bodde i Stockholm, började han arbeta med dekorarbeten inom både långfilm som reklamfilmer och olika happenings ex alla Gevalias ”Oväntat besök. En del kända långfilmer som Hans gjort dekorarbeten i är alla Arn-filmerna, Melancholia, Rancid, Jönsson-ligan filmerna och The Girl with the Dragon Tattoo, för att nämna några. Hans arbetar i cement både som bruksföremål och inom konsten. Han målar även tavlor i akvarell, akryl och olja. Han blandar de olika materialen med cement och kan på det viset få fram olika estetiska uttryck.

 

 

[spacer size=”big”]

[horizontalsection-image image=”http://kibetong.se/wp-content/uploads/2015/07/omoss4.jpg” parallax=”true” overlay=”” overlayopacity=”1″ textcolor=”text-light” pdtop=”100″ pdbottom=”40″]

[quoteslider][quote name= “– LEONARDO DA VINCI –“]“Enkelhet är den yttersta förfiningen”[/quote][/quoteslider]

[/horizontalsection-image]

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Stäng meny

Butik öppettider: Tis & Tors 14-18 Lör 10-13