BETONG

BETONGENS EGENSKAPER

Betongens egenskap att låta sig formas, innebär en följsamhet in i minsta detalj. Det är också ett tåligt material, om man tillverkar det på rätt sätt och sköter det efteråt. Det gör det då till ett ypperligt material att ha som bänkskiva i hemmet, både i kök och badrum.

Tänk på att betong är ett naturmaterial som fortsätter att härda och kan krympa under många år och blir även starkare ju längre tiden går.

Under krympningen kan små, hårfina sprickor förekomma eller uppkomma. Krackeleringsmönster kan förekomma, men det ses om en del av betongens naturlighet, kan ses som ådring. Detta påverkar inte betongens egenskaper, utan behåller sin styrka och hållbarhet.

En stor fördel med betong jämfört med andra stenmaterial, är att det alltid går att laga om något skulle inträffa.

VÅRA FÄRGER

STYRKOR

En utav våra styrkor är, att vi kan erbjuda våra kunder betongskivor och betongvaskar i en stor färgskala, inte bara grå nyanser. För att kunna göra detta, har vi tagit fram ett recept på vår egen cement, som bara tillverkas åt oss. Vi använder torrpigment som vi genomfärgar betongen med, men vi använder också andra metoder, för att få fram olika uttryck i betongen som ex. olika syror.

 

KREATIVT UTTRYCK

Möjligheterna för kreativt uttryck med betong är oändligt. Man kan tex färga, syra, betsa, polera och även gjuta in olika föremål i betongskivan.

Det finns även olika sätt att gjuta på, som kan ge olika uttryck i betong. Hos oss får varje kund sin unika produkt.

För att se mer av våra färger, vänligen besök oss eller maila, så berättar vi mer.

BAS

JOSGO

JOS03

JOS04

JOS05

JOS06

BUJS

BU085

BUSS

BT02

GOBAS

GOS

GOSB

KOG04

KOGP

SLIPNING

Betong är ett material som måste slipas och behandlas. Gör man ej det, kommer det alltid att suga åt sig och få fläckar på ytan. Vi vattenslipar i regel alltid våra produkter, men erbjuder även torrslipning.

Skillnaden är, att om en fläck uppstår på en vattenslipad betongskiva, angriper man endast den fläcken, vid torrslipning måste hela betongskivan slipas om.

YTBEHANDLING

Efter att vi slipat betongskivorna, impregneras dem ett par gånger, därefter vaxar och polerar vi dem i fem omgångar. Betongskivor underhålls på bästa sätt genom daglig avtorkning med mildare rengöringsmedel, ex såpa. Använd ej rengöringsmedel som är ammoniakbaserade.

Vi rekommenderar att man vaxar sina betongskivor ett par gånger om året. Detta vax finns att köpa hos oss. Vid normal skötsel får ni en vacker betongskiva som med åren berikas med en härlig patina.

FÖLJ OSS!

Hitta inspiration till ditt hem.

Följa oss i våra sociala kanaler och se vad vi mer har att erbjuda.

KONTAKTA OSS

Varmt välkomna att höra av er, för att diskutera om ert framtida kök och inredning. Maila eller ring oss